Zaradi močnega vetra zaprta Kanin in Krvavec, gondolo na Vogel zagnali pozneje

Slovenija 04. Feb 202313:58 0 komentarjev
KANIN ZAPRT
Posnetek zaslona

Smučišči na Krvavcu in Kaninu sta zaradi močnega vetra zaprti. Gondola na Vogel zjutraj ni obratovala, zagnali so jo šele okrog 11. ure. Na nekaterih drugih smučiščih je zaradi vetra odprt le manjši del prog.

Zaradi vetra smučišče na Krvavcu danes ne obratuje. Zaradi slabih vremenskih razmer so odpovedali tudi test smuči, brezplačno šolo smučanja in nočno sankanje. Prestavljen pa je tudi današnji nastop pevke Nuše Derenda, so še sporočili na Facebooku. Z Agencije za okolje so sporočili, da so na Krvavcu izmerili sunke vetra, ki so dosegli 117 kilometrov na uro.

Naše najvišje ležeče smučišče Kanin, ki leži 2.300 metrov nad morjem, je prav tako zaprto (na fotografiji na vrhu članka je posnetek zaslona spletne kamere)

Smučišče na Soriški planini je odprto, a zaradi močnega vetra ne obratuje sedežnica, le vlečnice. Na Soriški planini so nam povedali še, da je na smučišču precejšnja gneča, saj so k njim prišli tudi številni smučarji, namenjeni na Vogel.

Preberite še: Piha neobičajno močan veter: podrta drevesa in številni brez elektrike

Danes zjutraj namreč ni obratovala gondola na Vogel. Sunki vetra so dosegali 100 kilometrov na uro. Gondolo so zagnali šele okrog 11. ure, ko se je veter nekoliko umiril. Malo pozneje, ko so se prvi smučarji pripeljali na vrh, so zagnali tudi naprave na smučišču, a obratujejo le Brunarica, Storeč in Orlove glave. Na smučišču še vedno precej piha.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!