Zaradi napake na informacijskem sistemu obstalo delo v Luki Koper

Slovenija 31. Jul 202320:34 1 komentar
Ladja z zabojniki v pristanišču
Ladja z zabojniki v Luki Koper. (Foto: Srdjan Živulović/BOBO)

V popoldanskem času so v Luki Koper zaznali motnje v delovanju informacijskega sistema, zaradi katerih je obstalo delo na kontejnerskem terminalu. Napako so v vmesnem času že odpravili in sporočilo, da je v teku preverba delovanja vseh procesov.

V Luki Koper je zaradi napake na informacijskem sistemu obstalo delo na kontejnerskem terminalu, v pristanišče ne morejo niti tovorna vozila, zato so ponekod nastali zastoji na bertoški in ankaranski vpadnici. Promet tovornjakov tako urejajo policisti, je poročal Radio Slovenija.

V Luki Koper so pojasnili, da so motnje v delovanju informacijskega sistema na kontejnerskem terminalu zaznali pred nekaj urami ter da so o tem nemudoma obvestili poslovne partnerje – agente, špediterje, avtoprevoznike in železniške operaterje -, Dars, policijo in občinsko redarsko službo.

Sistem so zvečer ponovno zagnali, so poudarili in dodali, da je zdaj v teku preverba delovanja vseh procesov. Do napake je sicer prišlo v internem informacijskem sistemu, ki podpira procese na kontejnerskem terminalu, so sporočili naknadno.

Lani spomladi pa so imeli v pristanišču težave pri prehodu na novo informacijsko platformo Edifact center 2 za področje kontejnerskega terminala. “Gre za kompleksen, vendar potreben prehod na nov sistem. Kljub večmesečnim in obsežnim pripravam, izobraževanjem in usklajevanjem s pristaniško skupnostjo se po zagonu novega sistema soočamo z določenimi težavami, ki jih sproti rešujemo,” so tedaj pojasnili v Luki.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje