V nesreči tovornjakov na vzhodni mariborski obvoznici umrla ena oseba

Črna kronika 17. Apr 202307:14 > 12:07 0 komentarjev
nesreča
promet.si

Del vzhodne mariborske obvoznice je bil dopoldne zaprt zaradi prometne nesreče, v kateri so bila udeležena tri tovorna vozila. Z mariborske policijske uprave so sporočili, da gre za prometno nesrečo s smrtnim izidom, o kateri so bili obveščeni nekaj minut čez 6. uro zjutraj. Kasneje so za N1 potrdili, da je v nesreči umrla ena oseba.

Zaradi naleta treh tovornih vozil je bila zjutraj zaprta vzhodna mariborska obvoznica med izvozom Maribor center na Ptujsko cesto in Dragučovo proti Šentilju. Na mariborski policijski upravi so za N1 potrdili, da je v nesreči umrla ena oseba.

Kot so še pojasnili na mariborski policiji, je 46-letni voznik tovornjaka za predorom Vodole trčil v drugo tovorno vozilo. Tega je nato odbilo v tretji tovornjak. 46-letni tovornjakar je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, še en voznik tovornjaka pa se je lažje poškodoval.

Promet na območju nesreče ni več oviran in sedaj teče normalno. So pa zaradi zapore in dolgotrajnega odstranjevanja posledic nesreče nastajali zastoji.

Na Policijski upravi Maribor opozarjajo, da se je stanje glede prometnih nesreč z najhujšimi posledicami na območju njihove policijske uprave v zadnjih dneh poslabšalo. Od sobote so namreč obravnavali tri prometne nesreče s smrtnim izidom, v katerih so umrli trije udeleženci, prav tako se je v letošnjem letu povečalo število prometnih nesreč s smrtnim izidom. Zaradi poslabšanja prometne varnosti bodo na območju PU Maribor poostrili nadzor cestnega prometa, z današnjim dnem pa so začeli izvajati tudi poostrene aktivnosti s področja nadzora hitrosti, ki bodo trajale do 23. aprila.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!