Zaradi praznikov v okoliških državah gneča na naših cestah. Kako bo za vikend?

Slovenija 18. Maj 202315:03 > 17:52
Prometni zastoj
DARS

Zaradi dela prostega dneva v nekaterih evropskih državah na slovenskih cestah že nastajajo zastoji. Potovalni časi so daljši, na pot se zato odpravite prej kot običajno. Kakšne so prometne napovedi za konec tedna?

Zaradi krščanskega praznika gospodovega vnebohoda je danes v nekaterih državah dela prost dan. Podaljšan vikend so mnogi iz teh držav izkoristili za oddih na morju ali obiske.

Zaradi povečanega prometa zato na slovenskih cestah že nastajajo zastoji, poroča prometnoinformacijski center. Na mestnih obvoznicah in cestah iz mestnih središč je promet dodatno upočasnjen zaradi popoldanske prometne konice.

Zastoji nastajajo na ljubljanski južni obvoznici med priključkom Ljubljana jug in razcepom Kozarje v smeri Kozarij. 

Gost promet je tudi na primorski avtocesti na posameznih odsekih med Uncem in razcepom Kozarje proti Ljubljani. Krajši zastoj je tudi na gorenjski avtocesti pri priključku Brezje proti Ljubljani.

Kako bo ob koncu tedna?

V času vikenda (petek popoldne, sobota dopoldne) je pričakovan povečan promet proti Obali in proti mejnim prehodom Dragonja, Sečovlje, Jelšane, Obrežje, Gruškovje, so sporočili s Prometno informacijskega centra.

V nedeljo popoldne je povečan promet pričakovan v obratni smeri. Zastoji se pričakujejo pred predorom Karavanke in mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji.

Kdaj na cesto?

Manj gneče in primeren čas za na pot je petek zvečer in zgodaj zjutraj v soboto. Za pot nazaj pa v večernih urah.

Na Prometno informacijskem centru opozarjajo, da vozniki, preden sedejo v avto, preverijo razmere na slovenskih cestah: www.promet.si, telefon 1970, aplikacija Promet+.

Na Prometno informacijskem centru lahko preverite tudi, ob katerih dnevih in na katerih delih ceste lahko pričakujete turistične konice.

Ob tem je v primeru nesreč in daljših zastojev dobro uporabiti že vnaprej znane alternativne poti in obvoze, dodajajo ter spremljati njihove aktualne napovedi.

Kristjani 40 dni po veliki noči obeležujejo praznik gospodovega vnebohoda. V nekaterih evropskih državah je ta dan dela prost.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.