Nedopustno izkoriščanje reševalnega pasu in zasledovanje vozila na nujni vožnji

Slovenija 08. Jul 202308:56 > 17:32 8 komentarjev
Zajem zaslona/TWITTER (Reševalni pas)

V soboto se je čez dan zgodilo več prometnih nesreč na slovenskih avtocestah. V eni od nesreč so posredovali gasilci, ki so posneli početje neodgovornih voznikov. Slednja sta po avtocesti drvela za vozilom na nujni vožnji, grozi jima globa v višini tristo evrov.

Smo v času turističnih prometnih konic, zato na cestah velja še posebna previdnost in strpnost.

V hudi gneči sta se voznika v soboto zatekla k izjemno nevarnemu početju. Zavod Reševalni pas je na Twitterju delil posnetek, ki prikazuje voznika, ki sta drvela za gasilskim vozilom na nujni vožnji.

“Gre za hujša prekrška, ki ogrožata potek intervencije in pripadnike reševalnih enot, ogrožata življenja pomoči potrebni,” je pripisano ob posnetku. Podana bo prijava na policijo, za “sledenje” intervencijskemu vozilu pa je zagrožena globa v višini  tristo evrov.

To sicer ni bil prvi primer izkoriščanja reševalnega pasu v soboto.

Pred tem so prav tako pri Reševalnem pasu tvitnili, da danes mnogi vozniki poročajo o tem, da so tujci tisti, ki izkoriščajo reševalni pas. “A moramo postaviti ogledalo družbi. Ogledalo tisti manjšini, ki izkorišča reševalni pas in s tem izkazuje primitivizem in ogroža prosto intervencijsko pot,” so opozorili in kot primer priložili fotografijo voznika s slovenskimi registrskimi tablicami.

Čez dan se je zgodilo več nesreč: na primorski avtocesti med Uncem in Logatcem proti Ljubljani in v obratni smeri med Uncem in Postojno proti Kopru, na štajerski avtocesti med Šentrupertom in Vranskim proti Ljubljani ter na dolenjski avtocesti pri Trebnjem v smeri Ljubljane.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje