Megla kriva za dve nesreči na primorki: verižno trčilo 13 vozil (FOTO)

Slovenija 23. Dec 202214:26 > 17:33 2 komentarja
Nesreča Razdrto
PGD Razdrto

Primorska avtocesta je bila zaradi prometne nesreče več ur zaprta med priključkoma Razdrto in Senožeče proti Kopru, navaja prometnoinformacijski center.

Popoldne je bila zaradi naleta več vozil nekaj ur zaprta primorska avtocesta med priključkoma Razdrto in Senožeče proti Kopru. Cesta je bila nekaj po 17. uri znova odprta.

Po informacijah Centra za obveščanje je okoli 13. ure na dveh lokacijah na avtocesti Razdrto–Senožeče zaradi megle prišlo do naleta 13 vozil (devet osebnih vozil, dve tovorni vozili ter po eno kombinirano vozilo in avtobus). Gasilci PGD Postojna, Razdrto, Senožeče in ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč cestni službi, policiji in reševalcem Nujne medicinske pomoči Postojna.

V nesreči je bilo udeleženih 40 oseb, od tega so bile štiri lažje poškodovane. Dve osebi so oskrbeli na kraju, dve pa so reševalci prepeljali v izolsko bolnišnico.

Primorska avtocesta je bila zaradi prometne nesreče več ur zaprta med priključkoma Razdrto in Senožeče proti Kopru. Zaprt je bil tudi uvoz Nanos iz smeri Vrtojbe proti Kopru.

Promet je bil zato pri priključku Razdrto preusmerjen na regionalno cesto do Senožeč. Pred izvozom je nastajal štirikilometrski zastoj. Zastoj je nastajal tudi na regionalni cesti med Postojno in Razdrtim.

Nesreča Razdrto Nesreča Razdrto
PGD Razdrto
Nesreča Razdrto Nesreča Razdrto
PGD Razdrto
Nesreča Razdrto Nesreča Razdrto
PGD Razdrto
Nesreča Razdrto Nesreča Razdrto
PGD Razdrto
Nesreča Razdrto Nesreča Razdrto
PGD Razdrto
Nesreča Razdrto Nesreča Razdrto
PGD Razdrto
Nesreča Razdrto Nesreča Razdrto
PGD Razdrto
Nesreča Razdrto Nesreča Razdrto
Nesreča Razdrto Nesreča Razdrto
PGD Razdrto
Promet.si

Na območju med Razdrtim in Kozino je zaradi goste megle močno zmanjšana vidljivost, zato center svetuje voznikom previdno in varno vožnjo.

Cesta proti Ljubelju zaprta za ves promet

Na državni cesti od Podtabora proti prelazu Ljubelj poteka sanacija plazu, ki se je sprožil pred dvema tednoma in zasul polovico vozišča. Danes so na njej pri bencinskem servisu v Bistrici pri Tržiču vzpostavili popolno zaporo, posledično je zaprt mejni prehod Ljubelj. Obvoza ni. Cesta bo predvidoma zaprta do 5. januarja, so sporočili iz Direkcije RS za infrastrukturo.

Zemeljski plaz se je sprožil 5. decembra med prvim in drugim predorom iz smeri Tržiča proti Ljubelju. Promet je najprej potekal izmenično enosmerno, nato so cesto za dva dneva zaprli ter za osebna vozila uredili obvoz skozi Tržič. Zdaj se je direkcija zaradi izvedbe sanacije plazu odločila vzpostaviti popolno zaporo.Na policijski upravi Kranj voznike prosijo, naj dosledno upoštevajo prometno signalizacijo.

Tistim, ki so namenjeni proti Avstriji, priporočajo uporabo predora Karavanke. Zaradi prihajajočih praznikov voznikom svetujejo, naj vozijo strpno, upoštevajo prometno signalizacijo in poskrbijo za ustrezno varnostno razdaljo.Zemeljski plazovi in podori na cesti med Tržičem in Ljubeljem, ki velja za eno pomembnejših povezav med Slovenijo in Avstrijo, sicer niso redkost. Spomladi 2019 je cesto zasul skalni podor. Tisti odsek ceste je nato Direkcija RS za infrastrukturo zaščitila z izgradnjo 200 metrov dolgega nasipa iz kamnitega materiala, ki je armiran z jeklenimi armaturnimi elementi. Postavili so tudi alarmni sistem z video nadzorom.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje