Zaradi zamude predsednik Pahor skoraj ostal v Lizboni

Slovenija 18. Feb 202221:37 > 21:57 5 komentarjev
borut pahor
Borut Pahor/TWITTER

Ob vrnitvi predsednika republike Boruta Pahorja z obiska na Portugalskem je v sredo na letališču v Lizboni prišlo do zapleta. Ker so predsednika Pahorja s terminala k letalu pripeljali tri minute prepozno, pilot celotne slovenske delegacije ni spustil na krov, poroča več portugalskih medijev. Iz predsednikovega kabineta so sporočili, da je delegacija sledila navodilom in urniku, ki ga je pripravil gostitelj.

Po obisku predsednika republike Boruta Pahorja na Portugalskem je v sredo ob povratku na letališču v Lizboni prišlo do zapleta. Predsedniku in spremstvu zaradi zamude niso dovolili vkrcanja na letalo. Kot poroča več portugalskih medijev, naj bi predsednika Pahorja in preostanek njegovega spremstva s terminala k letalu pripeljali tri minute prepozno.

Letalo portugalskega prevoznika TAP je bilo še vedno na tleh, vendar pilot slovenske delegacije, domnevno zaradi upoštevanja pravil pri vkrcanju, ni spustil na krov. Kot so nam sporočili iz kabineta predsednika države, se je slovenska delegacija držala vseh navodil in časovnice gostiteljev. Ti naj bi bili po informacijah iz kabineta osupli nad zapletom, ki so ga poskusili rešiti že takoj na letališču.

Ker slovenske delegacije na letalo niso spustili, je portugalska stran za predsednika in ožje spremstvo pripravila poseben prevoz, šlo naj bi za zasebno letalo. Preostali del spremstva je v Lizboni počakal do naslednjega rednega leta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje