Koga so volilci izbrali v zasavski regiji?

Slovenija 20. Nov 202219:05 > 21. Nov 2022 09:22
Zasavska regija, zemljevid
N1

Občine, ki statistično spadajo pod zasavsko regijo: kdo so novi župani in kje bo potekal drugi krog?

Na spodnjem seznamu so občine zasavske statistične regije urejene po abecednem vrstnem redu.

1. Hrastnik

V občini Hrastnik je zmagal aktualni župan Marko Funkl (podpora skupine volilcev – Lista Naš Hrastnik), ki je zbral 77,24 odstotka glasov. Za njim sta se uvrstila Žiga Kovač (Gibanje Svoboda) s 16,40 odstotka glasov in Gregor Pajić (podpora skupine volilcev – Lista Gregorja Pajića) s 6,35 odstotka glasov.

2. Litija

V občini Litija je nov mandat dobil zdajšnji župan Franc Rokavec (SLS), ki je zbral okoli 55 odstotkov glasov. Za njim je Iztok Izlakar (Gibanje Svoboda), ki je prejel 18,42 odstotka, Boris Doblekar (SDS) je prepričal 18,15 odstotka volilnih upravičencev, Boris Bevc (NSi) in Kaja Mlakar Agrež (Levica) pa sta zbrala okoli štiri oziroma tri odstotke.

3. Trbovlje

V Trbovljah so volilci za župana izbrali Zorana Pozniča (SD), ki je prejel nekaj manj kot 60 odstotkov glasov.  Drugouvrščeni je Dejan Debelić (Gibanje Svoboda) z 11,46 odstotka glasov. Kandidirali so še Jože Pustoslemšek (Lista DNK Trbovelj, dobrih 9 odstotkov glasov), Patricija Gorenc (SDS, dobrih 8 odstotkov glasov), Drago Kočar (NSi, dobrih 6 odstotkov glasov) in Primož Siter (Levica, dobre štiri odstotke glasov).

4. Zagorje ob Savi

V občini Zagorje ob Savi je nov mandat dobil dozdajšnji župan Matjaž Švagan (Zagorje gre naprej – združenje za napredek Zasavja), ki je zmagal s 76,05 odstotka glasov. Na drugem mestu je Boštjan Ocepek (SLS) s 13,87 odstotka glasov, tretji je Željko Železnik (SD) in četrti Til Šiles (Levica).

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.