Zastoji na mejnih prehodih s Hrvaško: kje boste čakali najdlje?

Slovenija 02. Maj 202216:11 > 20:59 0 komentarjev
gneča, avtocesta
Žiga Živulović jr./Bobo

Tisti, ki so podaljšan prvomajski vikend izkoristili oddih na Hrvaškem, se vračajo domov, kar se pozna tudi na cestah. Prometno-informacijski center za državne ceste poroča o čakalnih dobah na dveh mejnih prehodih, vozniki na vstop v Slovenijo čakajo do ene ure.

V preteklem tednu si je veliko Slovencev privoščilo dopust na Hrvaškem Prvomajski vikend je tako denimo po podatkih hrvaškega sistema eVisitor na hrvaški obali preživelo kar 72 tisoč slovenskih turistov. Če so družine z otroki na počitnice odpotovale že v sredo, ko so se začele šolske počitnice, so si drugi oddih privoščili zgolj za podaljšan prvomajski vikend. To smo lahko videli tudi na slovenskih cestah, saj so se že minuli teden pojavljali daljši zastoji.

Podobno je danes, ko se dopustniki vračajo domov. Na cestah je več zastojev, čakalne dobe za vstop v Slovenijo so na dveh mejnih prehodih s Hrvaško.

Osebna vozila na mejnem prehodu Gruškovje za vstop v državo čakajo do pol ure, na mejnem prehodu Obrežje pa do eno ure, kažejo podatki prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!