Zastrupljenega dečka čez težko prevozne ceste v bolnišnico prepeljal policist

Slovenija 10. Avg 202316:27 1 komentar
Policija
Fotografija je simbolična (Žiga Živulovič jr./BOBO)

Mozirski policist je uspešno pomagal dečku, ki se je med igro zastrupil in je nujno potreboval zdravniško pomoč. Na srečo je bil policist v terenskem vozilu in so tako lahko dečka v bolnišnico prepeljali po cesti, ki je za promet še zaprta in je tudi za intervencijska vozila težko prevozna. Mali nadebudnež lepo okreva, so sporočili iz policije.

Na mozirskem je v torek obupana mama ustavila pomočnika načelnika Policijske postaje Mozirje. Povedala je, da potrebuje nujen prevoz manj kot dveletnega otroka v celjsko bolnišnico. Med igro je namreč otrok popil nevarno tekočino in je potreboval takojšnjo pomoč, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

Policist je mamo z dojenčkom in dečkom, ki je potreboval pomoč, ter njihovo sorodnico, naložil v vozilo. Na srečo je bil policist v terenskem vozilu, kar je pomenilo, da so lahko do Celja prišli po krajši poti: po cesti čez Sotensko, ki je še zaprta za promet in je tudi za intervencijska vozila izjemno težko prevozna.

Otrokova mamica in sorodnica sta bili ves čas vožnje na zvezi z zdravnikom, ki jim je dajal navodila. Bistveno je bilo, da otrok med vožnjo ni zaspal, zato so se trudili in ga ves čas animirali, med drugim tudi s policijsko sireno in lučkami, so zapisali na policiji.

Na srečo so v Celje prišli pravočasno. Prijazno zdravstveno osebje, ki jih je čakalo pri vhodu na urgenco, je dečku nudilo takojšnjo pomoč. Mali nadebudnež lepo okreva. Glede na svojo mladost se dogodka najbrž ne bo spomnil, ga bodo pa s pripovedovanji o nujni vožnji s poplavljenega domačega okolja najbrž večkrat spomnili domači. Na Policijski postaji v Mozirju pa bodo njegovega obiska kadarkoli veseli. “To so zgodbe, ki v teh težkih trenutkih lepšajo naš policijski vsakdan,” so še dodali na policiji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje