Zavod za gozdove poziva usposobljene in opremljene delavce k pomoči na Krasu

Slovenija 23. Jul 202218:55 1 komentar
gozd na Krasu
N1

Ob požaru na goriškem Krasu poteka obsežna prostovoljska akcija čiščenja in širjenja protipožarnih prometnic ter sečnje gozdov okoli vasi, v kateri sodeluje okoli 300 prostovoljcev. Vse usposobljene in primerno opremljene delavce k delu znova vabijo v nedeljo, ko bo zbor 7. uri pri osnovni šoli v Komnu, so sporočili iz zavoda za gozdove.

Gozdarske aktivnosti na terenu so danes močno okrepili. V sodelovanju z družbo Slovenski državni gozdovi in številnimi zasebnimi podjetji poteka obsežna prostovoljska akcija čiščenja in širjenja protipožarnih prometnic ter sečnje gozdov okoli vasi za zavarovanje življenj in premoženja.

V akciji sodeluje okoli 300 prostovoljcev, večinoma gozdnih delavcev. Okrepilo se je tudi število mehanizacije za sečnjo in spravilo lesa in gozdno gradbeništvo, so zapisali v sporočilu za javnost.

Družba Slovenski državni gozdovi že več dni deluje na področju izvajanja ukrepov za preprečevanje nadaljnjega širjenja požara. Aktivirali so sodelavce iz celotne Slovenije in vse razpoložljive vrste tehnologije.

Na terenu je danes 32 gozdnih delavcev, strojnikov in voznikov, ki izvajajo klasično in strojno sečnjo, ter upravljajo z najnaprednejšo gozdarsko mehanizacijo pri nas. Pomembno prispevajo tudi k zbiranju in komunikaciji s prostovoljci.

“Prostovoljcem in sodelavcem se zahvaljujemo za njihovo srčnost in pripravljenost pomagati, hkrati pa jih opozarjamo, naj pri delu kljub vročini uporabljajo osebno varovalno opremo, ki varuje njihova življenja. Če nimajo primerne osebne varovalne opreme in ustreznih znanj, naj se akcije ne udeležujejo,” so pozvali in dodali, da bodo priložnosti za manj usposobljene prostovoljce po umiritvi razmer ob obnovi gozdov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje