Številka 114: to bo klicni center za prizadete v poplavah pod vodstvom Štera

Slovenija 05. Sep 202311:30 > 15:53 9 komentarjev
Andrej Šter
Borut Živulović/BOBO

Premier Robert Golob je napovedal, da bo v sredo zaživel klicni center za žrtve poplav. Od ponedeljka do petka bo deloval med 8. in 16. uro, ob sobotah pa do 13. ure. Vodil pa ga bo dolgoletni vodja konzularnega sektorja zunanjega ministrstva Andrej Šter. Bistvo klicnega centra, ki ga bo ob začetku delovanja obiskal tudi premier Golob, bo, da bodo ljudje, prizadeti v poplavah, lahko na enem mestu dobili vse ključne informacije. In sicer na telefonski številki 114.

V sredo bo zaživela številka 114, klicni center za vse, ki so bili prizadeti v uničujočih poplavah v začetku avgusta.

Vzpostavitev klicnega centra je v oddaji 24ur zvečer napovedal premier Robert Golob, ki je dodal, da bo nad delovanjem centra bdel Andrej Šter, sicer dolgoletni vodja konzularnega sektorja zunanjega ministrstva. Šter je za N1 potrdil, da center delovanje začenja jutri, in dodal, da so trenutno povsem zasedeni s pripravami.

Golob je povedal, da bo v klicnem centru mogoče dobiti informacije tako glede psihosocialne pomoči kot tudi glede obrazcev, ki jih je treba izpolniti za denarna povračila. Ta klicni center bo postal osnova za komunikacijo z občani, prizadetimi v poplavah.

Jutri bo klicni center obiskal tudi premier Golob, klicni center pa naj bi bil na voljo ljudem tudi ob sobotah do 13. ure. Namen klicnega centra pa bo, da bodo ljudje, prizadeti v poplavah, lahko vse ključne informacije, ki jih potrebujejo, dobili na enem mestu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje