Zbor za republiko poziva k udeležbi na volitvah

Slovenija 19. Apr. 202218:021 komentar
Delite:
Glasovanje volitve
Foto: Borut Živulović/BOBO

Ob začetku predčasnega glasovanja so k oddaji glasu na državnozborskih volitvah pozvali tudi v Zboru za republiko. Sedanja vlada je po njihovi oceni dokazala, da je sodelovanje med ideološko različnimi strankami mogoče. Pozivajo k oddaji glasov za tiste, ki so uspeli državo voditi čez pandemijo z minimalnim omejevanjem vsakdanjega življenja.

Poudarjajo, da je sedanja vlada dokazala, da je za upravljanje države pomembno sodelovanje med ideološko raznorodnimi strankami. Kakovost in trdnost vsake vlade pa ocenjujejo tudi po tem, kakšen odnos ima do svojih političnih nasprotnikov in opozicije. Menijo, da je tokratna oblast z nasprotniki delala “v rokavicah”. “Prav je tako in tako mora tudi ostati,” so zapisali, “zmote ne smejo veljati za zločin”.

V Zboru za republiko zato pozivajo k oddaji glasu za tiste, ki imajo v mislih svobodo za vse državljanke in državljane, in ne le za tiste, ki zlorabljajo politično, medijsko, finančno ali sodno oblast. Ob tem se sprašujejo ali večjo socialno varnost nudijo tisti, ki govorijo o socializmu prejšnjega stoletja, ali tisti, ki si prizadevajo za uspešno gospodarstvo, visoko zaposlenost in evropsko primerljive plače.

Glede novih obrazov v politiki so zapisali, da so vsekakor zaželeni, a morajo za vladno odgovornost še zoreti in se dokazati. “Država se lahko uspešno vodi le na osnovi izkušenj in ne zgolj na medlih obljubah ‘svetle bodočnosti’,” menijo. “Narod si bo pisal sodbo sam,” so svoje sporočilo zaključili z mislijo pisatelja Ivana Cankarja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar