ZDA čestitale Robertu Golobu za sestavo nove vlade

Slovenija 01. Jun 202221:13 > 21:21 5 komentarjev
Ameriška ambasada
Foto: U.S. Embassy Ljubljana

"ZDA čestitamo predsedniku vlade Robertu Golobu in novi slovenski vladi ob potrditvi v parlamentu," je ob današnji potrditvi 15. slovenske vlade Golobu čestitalo ameriško veleposlaništvo v Sloveniji.

Dober mesec dni po državnozborskih volitvah je Slovenija danes dobila 15. vlado pod vodstvom Roberta Goloba. Golobu je po potrditvi ministrske ekipe, s tem pa tudi vlade, že čestitalo ameriško veleposlaništvo v Sloveniji.

“ZDA čestitamo predsedniku vlade Robertu Golobu in novi slovenski vladi ob potrditvi v parlamentu. Kot tesni zavezniki se veselimo nadaljnje krepitve globalne varnosti in blaginje v okviru skupnih prizadevanj v zvezi Nato in mednarodnih organizacijah. Cenimo zavezanost Slovenije mednarodnemu redu, ki temelji na pravilih, in pozdravljamo kandidaturo Slovenije za sedež v Varnostnem svetu Združenih narodov,” so zapisali v čestitki.

Kot so dodali, ob 30. obletnici diplomatski odnosov obeležujejo skupno predanost demokratičnim vrednotam in prednostnim nalogam, vključno z zavezanostjo človekovim pravicam in vladavini prava, spopadanjem z izzivi podnebnih sprememb in širitvijo gospodarskih vezi med državama z izkoriščanjem novih priložnosti zelenega gospodarstva.

“Veselimo se sodelovanja z novo vlado pri krepitvi naših odnosov na področju izobraževanja in kulture. Prav tako si želimo sodelovati s Slovenijo pri vračanju miru v Ukrajini ter krepitvi prizadevanj Ukrajine in držav Zahodnega Balkana pri nadaljnjem evroatlantskem povezovanju. Veselimo se nadaljnjega prijateljstva in sodelovanja med našima državama,” so sklenili.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje