Želja po maščevanju: iskala morilca in za umor ponujala več tisoč evrov

Slovenija 27. Dec 202213:33 0 komentarjev
Policijski trak
Foto: Srdjan Živulović/ BOBO

Ljubljanski kriminalisti so odvzeli prostost 59-letni ženski in 64-letnemu moškemu, ki sta osumljena napeljevanja k umoru. Osumljenca sta dlje časa opazovala oškodovano osebo, ob tem pa sta iskala nekoga, ki bi proti plačilu izvršil umor te osebe. Krivila sta jo na dogodke iz preteklosti.

Policisti so prostost ženski in moškemu odvzeli ta mesec. Utemeljeno ju sumijo, da sta napeljevala k umoru. Dlje časa sta namreč opazovala bivališče oškodovane osebe, jo fotografirala in ji pošiljala sporočila. Ker sta osumljena oškodovano osebo krivila za dogodke iz preteklosti, sta se želela maščevati tako, da poiščeta nekoga, ki bi proti plačilu izvršil umor te osebe, so zapisali policisti.

Da iščeta nekoga za izvršitev umora, je izvedel sorodnik oškodovane osebe. Ta je nato vzpostavil kontakt z osumljenko in se prepričal, da imata oba z osumljencem trden namen poskrbeti za umor. Za izvršitev umora sta mu ponujala več tisoč evrov. Sorodnik je vse povedal oškodovanki, nato pa sta podala prijavo na policiji.

Obema osumljenima je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Po zbranih obvestilih sta bila privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. Zaradi interesa preiskave več podrobnosti trenutno policisti ne morejo posredovati.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!