Zelo bo hladno: jutranje temperature se bodo približale zimskim

Slovenija 13. Sep 202220:29 1 komentar
jesen
PROFIMEDIA

Polarna fronta, ki bo Slovenijo dosegla ta konec tedna, bo s seboj prinesla občutno bolj nizke temperature. Najnižja jutranja temperatura bi lahko bila v soboto sedem stopinj Celzija, v nedeljo šest, naslednji torek pa se živo srebro zjutraj naj ne bi povzdignilo nad 5 stopinj Celzija. "Temperature se bodo lahko krajevno spustile še nižje," je za N1 pojasnil Blaž Šter, vremenoslovec Agencije za okolje (Arso). Glede na napovedi zato ni odveč nasvet, da na plano povlečete topla oblačila.

Kot smo poročali, bo Slovenijo konec tedna dosegla obsežna zaloga polarne zračne mase, ki bo s seboj prinesla konkretne ohladitve. Če bomo še do sredine tedna uživali v sončnih žarkih, ki najverjetneje oznanjajo zadnje izdihljaje poletja, bo konec tedna vremensko bistveno drugačen.

Po podatkih, ki jih je mogoče razbrati na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso), bi bila lahko najnižja jutranja temperatura v soboto sedem, v nedeljo šest, od naslednjega tedna pa le okoli pet stopinj Celzija. To pa so že temperature, ki bolj spominjajo na zimo, kot pa na konec poletja.

Kot je za N1 povedal vremenoslovec Agencije za okolje (Arso) Blaž Šter, se bodo temperature krajevno lahko spustile še nižje. “V alpskih dolinah in na mraziščih Notranjske bodo lahko temperature okoli ledišča,” je pojasnil. “Za hladne lege to niti ni nič posebnega. Če bi bilo denimo v Ljubljani nič stopinj ali manj, bi bilo za ta čas res hladno, a takšni pojavi v hladnih legah niso redki,” je še ponazoril vremenoslovec. Nižje temperature pa bi lahko prinesle tudi slano.

Ob polarni fronti se bodo lahko pojavljale tudi nevihte.

Kakšno bo vreme od 17. do 22. septembra?

V soboto bomo še pod vplivom ciklonskega območja, ki se bo zadrževalo nad severnim Sredozemljem. V soboto bo še oblačno z občasnimi padavinami. Ohladilo se bo. V visokogorju bo snežilo. Na Primorskem bo zapihala burja. Od nedelje kaže ponovno na bolj sončno in suho vreme. Jutranje temperature bodo okoli 5, najvišje dnevne pa med 15 in 20 stopinj Celzija.

Vir: Arso

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje