Zelo prometen del primorke zaprt čez vikend. Zastoji že nastajajo

Slovenija 09. Dec 202308:07 > 12:22
Dela na ljubljanski obvoznici
Simbolična fotografija (Foto: Aljaž Uršej/N1)

Na enem bolj prometnih delov primorske avtoceste bodo ta konec tedna potekala vzdrževalna dela. Vozniki lahko tam v času zapore pričakujejo zastoje, ki so že nastali.

Zaradi del bo na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko promet proti Kopru potekal le po enem pasu. Kot poroča prometnoinformacijski center, lahko na tem odseku oba dneva pričakujemo zastoje. Nekoliko daljši zastoji s nastali že dopoldan, trenutno pa večje gneče ni.

Delna zapora bo časovno omejena. Promet po enem pasu teče že danes, režim pa bo v veljavi do 16. ure. Delna zapora bo na avtocesti tudi v nedeljo in sicer med 6.30 in 16. uro.

Dela z zaporami potekajo tudi na nekaterih lokalnih in regionalnih cestah. Tako bo danes do 17. ure zaprta cesta Litija–Zagorje ob Savi pri Šklendrovcu. Pravtako bo v Tržiču v podvozu pod glavno cesto do 20. ure popolna zapora ceste Begunje–Bistrica–Tržič.

V nedeljo pa bo od 7.30 do 18. ure v obe smeri zaprt montažni most na cesti Domžale–Želodnik. Zapora za vse, ki se vozijo iz Domžal proti Viru sicer že velja in bo ostala do 24. decembra.