Znano je, kdo bi junija lahko zamenjal nadzornika Zavarovalnice Triglav

Slovenija 21. Apr 202314:39 0 komentarjev
Zavarovalnica Triglav
Denis Sadiković/N1

Iz danes objavljenega sklica skupščine je razvidno, da bodo delničarji Zavarovalnice Triglav na junijski skupščini odločali tudi o dveh novih nadzornikih.

Delničarji Zavarovalnice Triglav bodo na junijski skupščini poleg odločanja o delitvi dobička glasovali tudi o dveh novih nadzornikih, saj sta decembra lani odstopila Branko Bračko in Peter Kavčič.

Predlog za delitev bilančnega dobička, ki po stanju na dan 31. december 2022 znaša nekaj manj kot 63,8 milijona evrov, je Zavarovalnica Triglav objavila že konec marca. Za izplačilo dividend naj bi na predlog uprave in nadzornega sveta namenili 56,8 milijona evrov, kar pomeni 2,50 evra bruto na delnico. Zavarovalnica jih bo izplačala 21. junija.

Predlog o višini dividend je skladen z dividendno politiko Zavarovalnice Triglav, ki zajema izplačevanje atraktivnih dividend delničarjem, hkrati pa skupini Triglav omogoča, da tudi vnaprej ostaja kapitalsko trdna, njeno poslovanje varno, njene aktivnosti rasti in razvoja pa skladne z začrtano strategijo, so danes sporočili iz največje slovenske zavarovalnice.

Na skupščini se bodo delničarji seznanili s poslovanjem Zavarovalnice Triglav in njene celotne skupine v letu 2022. Slednja je v primerjavi z letom 2021 povečala obseg obračunanih bruto premij za devet odstotkov na 1,5 milijarde evrov, čisti dobiček pa znižala za dva odstotka na 110,2 milijona evrov.

Na dnevnem redu bodo kot vsako leto tudi podelitev razrešnice upravi in nadzornemu svetu zavarovalnice za leto 2022, odobritev politike prejemkov zavarovalnice in sprejem poročila o prejemkih za lansko leto. Poleg tega se bodo delničarji seznanili z odstopnima izjavama Bračka in Kavčiča iz 9. decembra lani, pri čemer jima bo mandat prenehal na dan skupščine, torej 6. junija.

Za nova nadzornika, predstavnika delničarjev, uprava in nadzorni svet predlagata Tima Umbergerja in Monico Cramer Manhem. Štiriletni mandat naj bi jima začel teči naslednji dan po skupščini oziroma 7. junija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!