Znano, koliko je Golob odštel za pot družinskih članov v Bruselj

Slovenija 30. Jun 202217:00 > 17:21 0 komentarjev
robert Golob
PROFIMEDIA

Predsednik vlade Robert Golob je za stroške letalskih vozovnic za mlajšega sina in polnoletno hčer, ki sta ga spremljala na nedavno pot v Bruselj, odštel 1690,39 evra, za stroške njunih treh nočitev v hotelu pa 1643,72 evra, je razvidno iz računov, ki jih je urad za komuniciranje (Ukom) danes objavil na spletni strani.

Premierja Roberta Goloba je na nedavno pot v Bruselj, kjer se je sam udeležil vrha EU, spremljal tudi del družine, kar je odprlo vprašanje pokrivanja stroškov. Golob je pred dnevi v izjavi za medije poudaril, da bo na službenih poteh družina še naprej ob njem, “da pa mu je popolnoma jasno, da mora stroške zanjo poravnati sam.” Danes pa je urad vlade za komuniciranje stroške omenjenega obiska v Bruslju tudi razkril in na spletnih straneh vlade objavil računa letalskih vozovnic in nastanitve za člane Golobove družine.

Ob tem iz Ukoma pojasnjujejo, da sta premierja na nedavni poti v Bruselj spremljala mlajši sin in polnoletna hči, ki pa nista bila del uradnega programa. “Kot že navedeno, je stroške za njiju poravnal predsednik sam,” so zapisali. Dodali so, da je predsednik vlade letalske vozovnice za sina in hčer plačal z nakazilom na račun, hotelske stroške pa je poravnal s svojo plačilno kartico na recepciji hotela.

Na Ukomu so ponovili še, da funkcija predsednika vlade zahteva precejšnja prilagajanja zasebnega in službenega življenja in da bo predsednik vlade zaradi številnih poti v tujino občasno na pot vzel tudi družinske člane. “Vsi stroški, od nastanitve do letalskih vozovnic, se vodijo ločeno in jih predsednik vlade poravnava sam,” so še zapisali.

Robert Golob
Yves Herman/REUTERS

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!