Zpiz od srede ponovno sprejema stranke

Slovenija 14. Jun 202121:22 > 21:30 0 komentarjev
zpiz
Ziga Zivulovic jr./ BOBO

Zpiz od srede dalje ob predhodnem naročanju ponovno sprejema stranke. Ob upoštevanju odloka o koncu epidemije ter epidemiološkega položaja v državi bodo tako vzpostavili nove uradne ure zavoda.

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (Zpiz) bo od srede na podlagi novega odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe ponovno sprejemal stranke, praviloma ob predhodnem naročanju preko enotnega klicnega centra in ob upoštevanju preventivnih zaščitnih ukrepov, so danes sporočili iz zavoda.

Nenaročene stranke bo Zpiz sprejemal v primerih, ko je to zaradi vodenja postopkov in uveljavljanja pravic stranke nujno potrebno in nimajo znakov okužbe. Stranke bodo sprejemali v svoje prostore na vseh območnih enotah in izpostavah.

Stranke lahko zahtevke vlagajo z uporabo elektronskih storitev na naslovu www.zpiz.si, lahko pa posredujejo zahtevke po pošti na naslov Zpiza oz. jih oddajajo v nabiralnik ob vhodu v prostore zavoda. Za preprosto pripravo in oddajo elektronskih vlog so za stranke, ki nimajo digitalnega potrdila, objavili novo storitev eVloge za vse.

Ob upoštevanjem odloka in epidemiološkega položaja bodo od srede vzpostavljene nove uradne ure zavoda.

Uradne ure Zpiz

V ponedeljek bo odprt od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure.

V sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 17. ure.

V petek od 8. do 13. ure.

S 1. junijem začeli naročati na senate invalidskih komisij

Ob ponedeljkih in sredah od 12. do 13. ure ter v poslovnem času ob torkih in četrtkih lahko stranke oddajajo vloge z uporabo elektronskih storitev na naslovu www.zpiz.si, prav tako lahko oddajajo vloge v nabiralnike, nameščene ob vhodu v poslovne prostore zavoda.

Po telefonu zavod nudi informacije o pravicah in obveznostih iz pokojninskega in invalidskega zavarovanja v poslovnem času.

Kot so še pojasnili v Zpizu, izvedenski organi zavoda že s 1. junijem naročajo zavarovance na senate invalidskih komisij. Izvedenci prav tako opravljajo obiske na domovih in v domovih starejših občanov. Vsa navodila v zvezi s tem so navedena v vabilih zavarovancem s prilogami, so še dodali v sporočilu za javnost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!