Župan Leljak si lahko oddahne, saj ima zdaj največ svetnikov: “Hvala, Radenci”

Slovenija 15. Apr 202408:28 0 komentarjev
Roman Leljak
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

V Radencih so v nedeljo potekale nadomestne volitve za člana občinskega sveta. Največ glasov je dobil Anton Belna z liste radenskega župana Romana Leljaka, kar pomeni, da se je razmerje moči spremenilo na deset proti šest v prid županovi koaliciji. "Hvala, Radenci," je na Facebooku zapisal župan Roman Leljak.

V Radencih so v nedeljo potekale nadomestne volitve za člana občinskega sveta.

Med štirimi kandidati je največ, 41,1 odstotka glasov, dobil Anton Belna z liste radenskega župana Romana Leljaka. Volilna udeležba je bila 21,3-odstotna, volilo je 637 volilcev, je za STA povedal predsednik občinske volilne komisije Zlatko Herceg.

Poleg Belne so imeli volilci na volilnem listu na izbiro še tri kandidate: Branka Domanjka, Darjana Zorka in Dominka Petka. Domanjko z liste Gibanja Svoboda je prejel 33,3 odstotka glasov volilcev, Zorka iz SDS je volilo 16,4 odstotka volilcev, Petka iz NSi pa 9,1 odstotka volilcev volilne enote Radenci.

Herceg je dodal še, da so volitve potekale mirno in brez posebnosti.

Radenski župan Roman Leljak se je na Facebooku zahvalil Radencem. “Sedaj pa delo,” je med drugim pripisal. Z novoizvoljenim svetnikom, ki je z Leljakove liste, se je razmerje moči tako spremenilo na deset proti šest v prid županovi koaliciji.

Volitve nadomestnega člana občinskega sveta, ki so potekale le v volilni enoti Radenci, so bile potrebne, ker je konec januarja odstopil svetnik Jože Šmelc, ki je bil svetnik le približno en mesec. Šmelc je bil izvoljen na listi Neodvisne liste za Občino Radenci.

V začetku januarja so bile sicer v Radencih predčasne volitve v občinski svet, saj je zaradi nesoglasij med občinsko koalicijo in opozicijo odstopila več kot polovica občinskih svetnikov.

Po predčasnih volitvah je bilo razmerje moči v občinskem svetu devet proti sedem v korist koaliciji župana Leljaka, v prejšnji sestavi pa sta imeli obe strani po osem svetnikov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!