Župani v Kočevju skušali doseči napredek za del tretje razvojne osi

Slovenija 18. Jan 202316:26 1 komentar
Kočevski župan Vladimir Prebilič
Vladimir Prebilič (Foto: Bojan Štefanič/BOBO)

Župani občin, preko katerih bo tekla cesta 3. a razvojne osi, so v Kočevju skušali najti načine, da pri projektu dosežejo večje premike. Za koordinatorja so izbrali ribniškega župana Sama Pogorelca, ki bo zastopal interese teh občin. Njegova prva naloga bo priprava sestanka z vlado in predstavniki infrastrukturnega ministrstva.

V Kočevju so se na pobudo župana Vladimirja Prebiliča danes sešli župani sosednjih občin, ki jih povezuje trasa ceste 3. a razvojne osi. Razlog za srečanje je bil, da pri projektu, ki se od februarja lani ni bistveno premaknil, dosežejo premik in večjo dinamiko. Izbrali so tudi svojega predstavnika za pogovore s pristojnimi.

Dogovorili so se o koordinaciji županov pri omenjenem projektu, za koordinatorja pa izbrali ribniškega župana Sama Pogorelca. Ta bo od zdaj zastopal njihove interese, prva naloga pa je, da se dogovori za sestanek z vlado oz. s predstavniki ministrstva za infrastrukturo, je Prebilič povedal za STA.

Pri pristojnih bi radi dosegli, da zaženejo zastale projekte na trasi, saj so do zdaj dobili le delne odgovore in ocene, da je projekt zanimiv, glede tega pa ni bilo še nobene implementacije, je pojasnil in dodal, da bi radi dosegli, da bi se projekt “prelil tudi v finančne obveznosti države” oz. v državni proračun.

Dogovorili so se še, da bodo poleg županske koordinacije oblikovali tudi koordinacijo na ravni občinskih uprav in da bodo občine zagotovile administrativno podporo ribniškemu županu Pogorelcu, da bo lahko projekt ves čas spremljal in sodeloval pri odpravi morebitnih ovir pri njegovem uresničenju.

Prebilič je tudi prepričan, da jim bo vlada prisluhnila in da bodo v kratkem dobili termin za srečanje s predstavniki resornega ministrstva.

Srečanje je bilo namenjeno tudi sodelovanju in povezovanju občin na različnih področjih. Na delovnem srečanju so bili poleg kočevskega župani občin Škofljica, Velike Lašče, Dobrepolje, Ribnica, Loški potok, Sodražica, Kostel in Osilnica.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje