200 milijonov uporabnikov Twitterja pod napadom hekerjev

Svet 06. Jan 202310:34 1 komentar
Elon Musk, Twitter
PROFIMEDIA

Hekerji naj bi pridobili elektronske naslove 200 milijonov uporabnikov Twitterja in jih javno objavili v hekerskem omrežju, je sporočil soustanovitelj izraelskega podjetja za kibernetsko varnost Hudson Rock Alon Gal. Kdaj naj bi se napad zgodil, ni znano. Twitter navedb še ni komentiral.

Alon Gal je hekerski vdor po poročanju Reutersa opisal kot enega največjih, kar jim je bil kdaj priča. Njegovi posledici bosta zaradi obsega ukradenih osebnih podatkov novi hekerski napadi in novi primeri množičnih vdorov v zasebnost, je prepričan.

Prve navedbe o napadu je na družbenem omrežju Linkedin objavil 24. decembra, Twitter pa v tem času po navedbah Reutersa ni podal nikakršnega komentarja ali odziva v zvezi z njimi. Kot poudarjajo v agenciji, sicer ni znano, kdaj naj bi se napad zgodil.

Tako je povsem mogoče, da je do njega prišlo že pred lanskim oktobrom, ko je Twitter prevzel ameriški milijarder Elon Musk. Omrežje in samo družbo Twitter vse od prevzema pretresajo številne afere in težave, katerih skupni imenovalec je po mnenju analitikov predvsem Muskova namera za vsako ceno skrčiti stroške in povečati dobiček.

Musk je od prevzema lastništva med drugim odpustil več kot polovico zaposlenih, odstavil celoten upravni odbor, ponovno odprl račune nekaterih skrajnežev, zaprl račune več medijev in novinarjev ter napovedal rahljanje političnega in družbeno angažiranega oglaševanja na omrežju.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje