21-letni napadalec na begu osem ur, ujeli so ga v okolici Kragujevca

Svet 05. Maj 202309:53 0 komentarjev
Osumljenec 21-letnik, streljanje v Srbiji
MUP

Malo po 8. uri zjutraj so srbski policisti aretirali napadalca, ki je v vaseh v okolici Mladenovca ubil osem ljudi in jih še 14 ranil. Aretirali so ga v okolici Kragujevca.

Po poročanju srbskih medijev je 21-letnik začel streljati v vasi Dubona po prepiru z mladim policistom, ki med napadom ni bil v službi.

Mladi policist naj bi bil njegova prva žrtev, nato pa naj bi 21-letnik streljanje nadaljeval po šolskem dvorišču in ubil tudi sestro policista. Nato naj bi streljal še v dveh bližnjih vaseh. Skupno je ubil osem ljudi, še 14 pa jih je ranil. Ranjeni se zdravijo v treh bolnišnicah.

Po streljanju je 21-letnik pobegnil, za njim pa je stekla velika iskalna akcija, v kateri je sodelovalo 600 pripadnikov specialne enote. Iskali so ga tudi s pomočjo helikopterja in termo kamer.

Osumljenca so po osmih urah locirali v okolici Kragujevca, po neuradnih informacijah Nove TV pa naj bi med pobegom grozil in ugrabil taksista ter ga prisilil, da ga je odpeljal proti Kragujevcu, kjer naj bi imel sorodnika.

Specialne enote in policisti so 21-letnika aretirali malo po 8. uri zjutraj, po osmih urah iskalne akcije. Notranje ministrstvo je po aretaciji objavilo fotografijo osumljenca, vklenjenega v policijskem vozilu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!