Adele po 8 letih v Evropi: oboževalci po ‘oderuških cenah’ preprodajajo karte

Magazin 09. Feb 202405:10 0 komentarjev
Adele
Foto: PROFIMEDIA

Ena najbolj uspešnih in priljubljenih pevk Adele po osmih letih prihaja v našo bližino. Zaradi večletnega premora od evropskih odrov so se vstopnice za deset koncertov v Nemčiji prodale kot za med. Zdaj jih oboževalci na spletu ponujajo tudi za več kot 5.000 evrov.

Ena  najbolj svetovno znanih britanskih pevk Adele v celinskem delu Evrope ni nastopila že od leta 2016.

Zato so bili njeni evropski oboževalci zelo presenečeni, ko je v začetku februarja napovedala, da bo avgusta pela v areni v Münchnu. In začela se je ‘vojna’ za vstopnice.

Pevkina ekipa je zaradi navala povpraševanj šestim nastopom v areni za 80.000 ljudi dodala še štiri. A to še vedno ni bilo dovolj. Karte, ki so se začele prodajati v sredo, so namreč pošle v nekaj minutah, zdaj pa se na drugih spletnih straneh prodajajo po zelo visokih cenah.

Oglasi, ki se pojavljajo na nekaterih spletnih straneh za (pre)prodajo kart, namreč za sedež na koncertu zahtevajo tudi 5.999 evrov, piše Daily Mail.

Oboževalci, ki niso prišli do karte, cene označili za oderuške

Visok znesek pa je močno razjezil oboževalce, ki jim do vstopnice kljub večurnemu čakanju pred zaslonom ni uspelo priti. Nove cene so označili za oderuške. Na spletni strani pevke so se namreč isti sedeži prodajali po skoraj desetkrat nižji ceni. Za karte je bilo treba odšteti med 74,9 do 419,9 evra.

Prodaja na Adelini spletni strani je potekala v elektronski obliki. Vstopnice so šle v prodajo ob 9. uri, nato so oboževalci z nakupom dobili številko v čakalni vrsti – če so bili prepočasni, so izpadli iz nabora srečnežev, ki so dobili vstopnico. Na obvestilo, ali je vstopnica res padla v njihove roke, so čakali tudi več ur.

Na družbenih omrežjih so tako že nekaj trenutkov po začetku uradne prodaje začele pojavljati objave s posnetki zaslona, na katerih je bilo izpisano sporočilo: “Ste 327.459 v čakalni vrsti.”

Adele je ob napovedi koncertnih datumov v Münchnu na družbenem omrežju X zapisala, da je v šov privolila, ker bodo v Nemčiji samo zanjo postavili stadion po njenih željah. Arena bo sestavljena iz stojišč in tribun, vsak večer si bo lahko nastop ogledalo 80.000 ljudi. V nemškem mestu bo nastopila 2., 3., 9., 10., 14., 16., 23., 24., 30. in 31. avgusta letos. V zadnjih letih je Adele nekajkrat za manjše skupine nastopila v londonskem Hyde parku. Tako velikega koncerta v Evropi pa ni imela vse od leta 2016.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!