Igralec Alec Baldwin bo obtožen uboja

Svet 19. Jan 202318:18 0 komentarjev
Alec Baldwin
Erik Thomas/REUTERS

Ameriški igralec Alec Baldwin bo zaradi smrti direktorice fotografije Halyne Hutchins med snemanjem filma Rust obtožen nenaklepnega uboja, poroča BBC.

Svetovno znani igralec Alec Baldwin bo zaradi smrti direktorice fotografije Halyne Hutchins obtožen nenaklepnega uboja, poroča BBC. Enakega zločina bo obtožena tudi Hannah Gutierrez Reed, ki je za film priskrbela orožje.

Nihče od njiju odločitve še ni komentiral, dodaja BBC.

Okrožna tožilka Mary Carmack-Altwies je napovedala, da bodo obtožnice zoper par vložene do konca meseca. “Ugotovila sem, da imamo dovolj dokazov,” je dejala po poročanju BBC. Če bosta obsojena, obema grozi do 18 mesecev zapora in globa v višini pet tisoč ameriških dolarjev (približno 4.600 evrov). Sodila jima bo porota, še dodaja BBC.

V streljanju je bil ranjen tudi filmski režiser Joel Souza, a so tožilci sporočili, da v zvezi s tem ne bodo vložili nobene obtožbe.

Kot smo poročali, je igralec med snemanjem filma Rust oktobra 2021 streljal z orožjem rekvizitom in pri tem ubil direktorico fotografije ter ranil režiserja filma.

“Ni besed, ki bi opisale moj šok in žalost ob tragični nesreči, ki je vzela življenje Halyne Hutchins, žene, matere in zelo spoštovane kolegice,” je takoj po incidentu dejal Baldwin. Takrat je trdil, da ni pritisnil sprožilca na pištoli in da se ni zavedal, da je bila pištola nabita.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!