Ali imate v zadnjem času težave s predvajanjem na YouTubu? Končno je znan razlog

Digitalno 23. Jan 202409:35
YouTube
PROFIMEDIA

V zadnjih mesecih so uporabniki priljubljene spletne strani za predvajanje videoposnetkov YouTube večkrat opozorili na določene težave pri predvajanju. Čeprav so sprva krivili Google, so zdaj odgovornost prevzeli v podjetju AdBlock, ki se ukvarja s preprečevanjem prikazovanja oglasov pred in med videoposnetki in po njih. Težave so imeli namreč zgolj uporabniki, ki so imeli nameščene zaviralce oglasov.

Uporabniki so ugotovili, da se je delovanje YouTuba upočasnilo, če so uporabljali t. i. zaviralce oglasov. Težavo je po njihovih opažanjih predstavljalo predvsem predvajanje daljših oglasov, je poročal N1 Sarajevo.

Čeprav so za težavo mnogi okrivili Google, se je izkazalo, da ta tiči drugod. Težavo je namreč povzročila namestitev določene različice zaviralcev oglasov, in sicer AdBlock različica 5.17 oz. Adblock Plus različica 3.22. V podjetju uporabnikom, ki imajo težave, priporočajo, naj posodobijo omenjene različice programa.

Teorije, da naj bi Google namenoma blokiral YouTube na spletnem brskalniku Mozila Firefox, medtem ko na Chromu deluje brez težav, so se v javnosti pojavile že novembra lani. V Googlu so te govorice zanikali, že tedaj pa okrivili zaviralce oglasov, je še poročal N1 Sarajevo.