Alstom v prvi polovici finančnega leta nazaj k dobičku

Gospodarstvo 15. Nov 202313:23 0 komentarjev
Alstom
Foto: Srdjan Zivulovic/Bobo

V prvi polovici finančnega leta je francoski inženirski velikan Alstom ustvaril milijon evrov čistega dobička, potem ko je enako obdobje lani sklenil z 21 milijoni evrov izgube. Njegova prodaja se je ustavila pri 8,44 milijarde evrov, v enakem obdobju leto prej pri 8,05 milijarde evrov. Ob tem so v podjetju napovedali ukinitev 1.500 delovnih mest.

Prilagojeni čisti dobiček Alstoma je v poslovnem polletju, od začetka aprila do konca septembra, dosegel 174 milijonov evrov in s tem zaostal za 179 milijoni evrov iz enakega obdobja leto prej. Dobiček iz poslovanja (EBIT) je medtem porasel s 397 na 438 milijona evrov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Alstom je v prvih šestih mesecih svojega poslovnega leta zabeležil za 8,45 milijarde evrov naročil, s čimer je njihov obseg medletno upadel za 16 odstotkov.

Ob tem so v francoskem gigantu, ki med drugim sestavlja vlake, napovedali ukrepe za povečanje komercialne in poslovne učinkovitosti, med drugim načrt varčevanja, s katerim želijo ustaviti negativni denarni tok v višini 1,15 milijarde evrov.

V tem okviru so napovedali tudi ukinitev 1500 delovnih mest.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!