Američani v Mehiko po zdravila, kjer so jih ugrabili člani kartela

Svet 06. Mar 202320:45 1 komentar
Rudnik Mehika
Antonio Ojeda/REUTERS

V Mehiki so neznanci ugrabili štiri Američane, ki so čez mejo želeli kupiti zdravila. FBI je za informacije, ki bi pripeljale do aretacije ugrabiteljev, razpisal nagrado v vrednosti 50.000 dolarjev (približno 47 tisoč evrov).

Ameriška zvezna policija FBI je v nedeljo sporočila, da so neznanci v mestu Matamoros na severu Mehike v petek ugrabili štiri ameriške državljane. Američani so se isti dan peljali čez mejo iz teksaškega Brownsvilla, nakar so oboroženi neznanci začeli streljati na avtomobil, pri tem ubili mehiškega državljana, štiri Američane pa odpeljali v neznano.

FBI je za informacije, ki bi pripeljale do aretacije ugrabiteljev, razpisal nagrado v vrednosti 50.000 dolarjev, kar je približno 47 tisoč evrov. Mehiški predsednik Andres Manuel Lopez Obrador je danes dejal, da so Američani prečkali mejo, da bi kupili zdravila, in so se znašli v navzkrižnem ognju med dvema oboroženima skupinama.

V Matamorosu delujejo sprte frakcije Zalivskega mamilarskega kartela. Petkovi spopadi so bili tako hudi, da je ameriški konzulat izdal opozorilo pred potovanjem v mesto. Lokalna policija je državljanom v Matamorosu naročila, naj ne zapuščajo svojih domov.

Policija zvezne države Tamaulipas je sporočila, da so bili v petek ubiti in ranjeni ljudje, vendar ni povedala, koliko žrtev so našteli. Državna policija je sporočila, da v petkovih streljanjih nista sodelovali niti policija niti vojska.

“Prišlo je do dveh oboroženih incidentov med neidentificiranimi civilisti,” je v petek na družbenih omrežjih sporočila državna policija.

Ameriški State Department je že prej izdal opozorilo pred potovanjem v mehiško zvezno državo Tamaulipas. Vendar gre za obmejno mesto in ameriški državljani redno prečkajo mejo, da obiščejo družine, nakupujejo in koristijo dostopnejše zdravstvene usluge.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje