Američanu v Zagrebu uničili avto: za storilca ima posebno sporočilo

Svet 19. Mar 202410:39 7 komentarjev
Justus Reid, vplivnež, influencer, Srbija
Foto: Zajem zaslona/TIKTOK

Negativno izkušnjo iz Hrvaške je mladi Američan delil na družbenih omrežjih in navdušil s sporočilom neznanemu storilcu.

Justus Reid, mladi ameriški vplivnež, je javnosti v Srbiji in regiji postal znan lani, ko se je preselil v Beograd in na družbenih omrežjih začel objavljati vsebine, povezane s Srbijo in širšo regijo, piše portal N1 Beograd, ki povzema pisanje nova.rs.

Za odkrivanje Srbije in sosednjih držav si je kupil tudi avto. Izbral je nekoč priljubljenega yuga s srbskimi registrskimi tablicami. Ob nedavnem obisku sosednje Hrvaške pa je v Zagrebu doživel neljubo presenečenje. Neznani storilec ali storilci so mu z avtomobila sneli tablice, avto pa porisali z ostrim predmetom.

Justus je v odgovor na vandalizem uporabil svoje “orožje” – družbena omrežja. V posnetku je opisal dogodek in posnel sporočilo za neznanega storilca.

“Misliš, da si domoljub? Ne … Sram te je lahko!”

“Za osebo, ki mi je sinoči ukradla tablico in porisala avto s ključem,” začenja sporočilo v angleščini in s podnapisi v hrvaščini. “Opozorili so me na ljudi, kot si ti. Rekli so mi: ’Če avto z beograjskimi tablicami voziš v Zagrebu, ti ga bodo poškodovali, spraskali bodo barvo in razbili okna,’ ampak nisem jim verjel.

Mislik sem, da je Hrvaška lahko boljša od tega. Vedno poskušam promovirati sodelovanje med balkanskimi državami – Srbijo in Hrvaško. Obe državi sta bili do mene dobri, potem pa si prišel ti. Misliš, da si, ker povzročaš škodo sosedu, domoljub? Ne. Ti ne predstavljaš Hrvaške. In zdaj si, namesto Srbiji ali Srbu naredil škodo Američanu, ki ima do tvoje države zgolj spoštovanje. Sram te je lahko,” je dejal razočarani Justus, čigar ime pomeni pravični.

Njegovo sporočilo je skoraj v trenutku postalo viralno in je navdušilo mnoge, ne le v Srbiji in na Hrvaškem.

V komentarjih na družbenih omrežjih so ob besedah podpore, obžalovanja in obsojanja dejanja tudi takšni, ki ugotavljajo, da je to “pač Balkan”, ali pa celo opravičujejo ali podžigajo vandalizem in nestrpnost.

Justus je na družbenih omrežjih sicer “zaslovel” s pesmijo, ki jo je napisal za srbskega teniškega asa Novaka Đokovića, s katerim se je tudi srečal in mu jo odpel. Navdih za pesem je dobil v nekem Đokovićevem govoru, v katerem je ta dejal: “Upaj si sanjati”. Justus je svoj video z Noletom naslovil Sanje se res uresničijo.

Justus pa je bil tudi pri nas, o čemer smo že poročali, saj je takrat napisal, da imajo v Sloveniji najboljše čevapčiče. Ob enem od obiskov v Ljubljani je na TikToku objavil video, v katerem je po slovensko zapel. “Ali razumete vsaj besedo?” je napisal ob videu. Katero pesem je izbral? Prisluhnite:

@justus_reid Did you understand a word I said?😅 #slovenia #balkan ♬ original sound – Justus Reid

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje