Ameriškemu predsedniku Bidnu odstranili rakasto znamenje na koži

Svet 04. Mar 202309:13 0 komentarjev
Joe Biden
PROFIMEDIA

Sprememba na koži, ki so jo prejšnji mesec ameriškemu predsedniku Joeju Bidnu odstranili s prsnega koša, je bila pogosta oblika kožnega raka, bazalnocelični karcinom, je v petek sporočil Bidnov zdravnik Kevin O'Connor. Kot je pojasnil, nadaljnje zdravljenje ni potrebno, saj je bilo rakavo tkivo uspešno odstranjeno.

Ameriškemu predsedniku Joeju Bidnu so prejšnji mesec med rutinskim zdravstvenim pregledom odstranili rakavo znamenje na koži, je sporočila Bela hiša. Kot je sinoči pojasnil Bidnov zdravnik Kevin O’Connor, je šlo za pogosto obliko kožnega raka, nadaljnje zdravljenje pa da ni potrebno, saj je bilo tkivo v celoti odstranjeno.

V pismu tiskovni predstavnici Bele hiše Karine Jean-Pierre je Bidnov zdravnik zapisal, da je bila sprememba odstranjena, v nadaljevanju pa je bila opravljena biopsija. Dodal je, da nadaljnje zdravljenje ni potrebno, saj je bilo tkivo 16. februarja, ko je imel Biden redni letni zdravniški pregled v vojaški bolnišnici Walter Reed, uspešno odstranjeno.

O’Connor je 80-letnega Bidna takrat ocenil kot zdravega, vitalnega in sposobnega opravljati svoje obveznosti v Beli hiši. Kot je sporočil v petek, se je mesto odstranjene spremembe na koži na Bidenovem prsnem košu lepo zacelilo, predsednik pa bo nadaljeval z rednimi pregledi kot del svojega rutinskega zdravstvenega načrta.

Bidnu so pred začetkom mandata s telesa odstranili več znamenj na koži, ki niso bili melanomi, je O’Connor navedel v svojem februarskem povzetku predsednikovega zdravja. Pri tem je spomnil, da je Biden v mladosti veliko časa preživel na soncu.

Tudi prvi dami Jill Biden so januarja odstranili dve bazalnocelični spremembi z desnega očesa in prsnega koša. Bidnov sin Beau je sicer leta 2015 umrl zaradi tumorja na možganih.

Bazalnocelični karcinom je počasi rastoč rak, ki je običajno omejen na površino kože, zdravniki ga lahko skoraj vedno odstranijo s plitvim rezom in le redko povzroči resne zaplete ali ogrozi življenje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!