Ameriški predsednik Biden spet pozitiven na testu za covid-19

Svet 30. Jul 202221:45 > 22:25 1 komentar
Joe Biden
PROFIMEDIA

Že drugič v mesecu juliju je test na koronavirus pri ameriškem predsedniku Bidnu pokazal pozitivni rezultat. Joe Biden se bo tako vnovič samoizoliral v Beli hiši.

Le dobre tri dni zatem, ko je ameriški predsednik Joe Biden po dveh negativnih testih na koronavirus lahko končal samoizolacijo, so danes iz Bele hiše sporočili, da je prvi mož ZDA znova pozitiven, poroča CNN.

Osebni zdravnik predsednika Kevin O’Connor je sporočil, da gre verjetno za ponovno okužbo, do katere pride pri zelo majhnem številu ljudi, ki dobijo zdravilo paxlovid. Še včeraj je bil Biden namreč negativen, test, ki ga je opravil na sobotno dopoldne, pa je pokazal, da je vnovič kužen, zato se bo Biden ponovno samoizoliral.

Osebni zdravnik 79-letnega Bidna je v izjavi za javnost pojasnil še, da Biden ni razvil nobenih simptomov, a bo ravnal preventivno. Pri prvi okužbi s koronavirusom je Biden sicer pet dni jemal zdravilo paxlovid, je pa tudi cepljen z dvema poživitvenima odmerkoma. Delo je med prvo izolacijo opravljal prek telefona in videokonferenc.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje