Ameriški predsednik Biden ima covid-19

Koronavirus 21. Jul 202216:38 > 17:15 7 komentarjev
Joe Biden
Evelyn Hockstein/REUTERS

Kot pred njim že nekateri drugi svetovni voditelji, se je s koronavirusom okužil tudi predsednik ZDA Joe Biden.

Ameriški predsednik Joe Biden je bil na testu za koronavirus pozitiven. Kot so sporočili z Bele hiše, občuti zelo blage simptome covida-19.

Tiskovna predstavnica Bele hiše Karine Jean-Pierre je sporočila, da je Biden takoj začel jemati zdravilo paxlovid, sicer pa je cepljen tudi z dvema poživitvenima odmerkoma. Delo bo opravljal prek telefona in videokonferenc. Ko bo na testu negativen, se bo vrnil na delo v normalnih pogojih.

Bela hiša je posledično danes odpovedala napovedani Bidnov obisk Pensilvanije, kjer bi moral govoriti o izboljšanju varnosti pred strelnim orožjem v ZDA. Bela hiša je o predsednikovem pozitivnem testu že prej obvestila vse osebje, ki je bilo v stiku s njim, kot tudi kongresnike, ki so v sredo z Bidnom potovali v Massachusetts, kjer je govoril o boju proti podnebnim spremembam.

79-letni Biden se je nazadnje testiral v torek, ko je bil test negativen. Rezultate testov namerava Bela hiša objavljati sproti.

Pred Bidnom se je s koronavirusom okužila tudi podpredsednica ZDA Kamala Harris. Kot smo poročali, so iz Bele hiše v kratki izjavi sporočili, da je bila podpredsednica ZDA, čeprav ni kazala simptomov okužbe na koronavirus, pozitivna tako na hitrem antigenskem testu kot tudi na PCR-testu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje