Amsterdamsko letališče napovedalo plačilo odškodnin

Svet 12. Avg 202215:49 0 komentarjev
Amsterdamsko letališče Schipol
Profimedia

Amsterdamsko letališče Schipol bo potnikom, ki so od 23. aprila do 11. avgusta zaradi dolgih čakalnih vrst na letališču zamudili svoje lete, izplačalo odškodnine. Ob tem bodo vsaj do oktobra še naprej omejevali število potnikov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Letališče je odškodninsko shemo pripravilo po posvetovanjih z nizozemsko zvezo potrošnikov, potnikom pa bodo v okviru tega pokrili stroške ponovnih rezervacij, iskanje nadomestnih letov ali alternativnih prevozov in nastanitev v bližini Schipola.

Prizadeti potniki lahko zahtevke za povračilo stroškov vložijo do 30. septembra.

Tako kot številna druga evropska letališča se tudi amsterdamsko v zadnjih mesecih, ko letalska industrija okreva od pandemije covida-19, sooča s pomanjkanjem delovne sile. Posledično se pred okenci za prijavo na let vijejo dolge vrste potnikov, zamude letov pa sprožajo veliko nejevolje.

Na enem najbolj obremenjenih letališč v Evropi so se sicer reševanja težav julija lotili z omejevanjem števila potnikov. Zaradi zmanjšanja čakalnih vrst nameravajo s tem ukrepom nadaljevati vsaj do oktobra.

Po pojasnilih letališča se namreč s pomanjkanjem osebja trenutno srečujejo praktično vse letališke službe.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!