Andreas Babler ostaja na čelu avstrijskih socialdemokratov

Svet 11. Nov 202322:49 0 komentarjev
Andreas Babler
Foto: PROFIMEDIA

Danes je v avstrijski socialdemokratski stranki SPÖ potekalo glasovanje za predsednika stranke. Sedanji vodja Andreas Babler, ki si želi, da bi se avstrijska politika na naslednjih parlamentarnih volitvah usmerila izrazito v levo, ostaja na čelu stranke.

Avstrijski socialdemokrati (SPÖ) so prvi dan dvodnevnega kongresa v Gradcu za predsednika stranke potrdili sedanjega vodjo Andreasa Bablerja. Župan Traiskirchna Babler, ki je bil tokrat edini kandidat za predsednika SPÖ, je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA prejel skoraj 89 odstotkov od skupno 587 oddanih glasov delegatov.

Babler: Nujna je usmeritev izrazito v levo

Pred glasovanjem je Babler izpostavil, da je za uspeh stranke na prihodnjih parlamentarnih volitvah v Avstriji nujna usmeritev izrazito v levo.

Med drugim se je zavzel za boj proti revščini otrok, uvedbo davka na premoženje, jamstvo za zaposlitev za dolgotrajno brezposelne in cenovno dostopna stanovanja. Obljubil je tudi, da bo SPÖ odpravila reze v socialnem sistemu, ki jih je uvedla sedanja vlada pod vodstvom Avstrijske ljudske stranke (ÖVP).

Poudaril je še, da želi tudi preprečiti, da bi vodja skrajno desnih svobodnjakov (FPÖ) Herbert Kickl postal prihodnji avstrijski kancler.

Na kongresu pod sloganom Nazaj k pravičnosti se je zbralo okoli 600 delegatov in približno 400 gostov. Dvodnevno srečanje avstrijskih socialdemokratov se bo po napovedih končalo v nedeljo, ko bodo med drugim glasovali o kandidatni listi za volitve v Evropski parlament junija prihodnje leto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!