Pisarna in devet pomočnikov za Angelo Merkel po odhodu z vrha vlade

Svet 16. Nov 202120:16 0 komentarjev
Angela Merkel
Profimedia

Nemška kanclerka Angela Merkel naj bi imela glede na prošnjo njenega kabineta po odhodu z vrha vlade svojo pisarno in devet pomočnikov, ki bodo plačani iz davkoplačevalskega denarja.

V kabinetu kanclerke v poslavljanju Angele Merkel so prosili, da bi ta po odhodu s položaja dobila vodjo pisarne, namestnika vodje pisarne, dva specializirana pomočnika, tri uradnike in dva voznika, je razvidno iz dokumenta, ki so ga posredovali v parlament in ga je pridobila nemška tiskovna agencija dpa.

Prošnjo so utemeljili s tem, da bo Merkel, ki se po 16 letih umika s čela vlade, še naprej “opravljala naloge v interesu države”.

V Nemčiji je sicer praksa, da nekdanji kanclerji dobijo pisarno in pomočnike, ki jih financira država. Prejšnji kancler Gerhard Schröder je imel sicer po umiku s čela vlade leta 2005 precej manj pomočnikov.

Število pomočnikov, ki naj bi jih imela kanclerka, je precej večje tudi glede na starejše načrte parlamentarnega odbora za proračun, poroča nemški tednik Der Spiegel na svoji spletni strani. Leta 2019 so namreč potrdili, da bodo nekdanji kanclerji v prihodnje imeli največ pet pomočnikov, ki jih bo plačala država. Po petih letih pa bi se to število zmanjšalo na štiri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!