Angela Merkel naj bi prejemala 15.000 evrov pokojnine

Svet 13. Avg 202119:46 > 19:48 0 komentarjev
Nemška kanclerka Angela Merkel
Stefan Rousseau/REUTERS

Izračuni kažejo, da bo nemška kanclerka Angela Merkel prejemala pokojnino v višini 15.000 evrov. Slovo iz političnega življenja načrtuje septembra.

Že dalj časa je znano, da se nemška kanclerka Angela Merkel po septembrskih parlamentarnih volitvah umika iz političnega življenja. Kot kažejo izračuni združenja davkoplačevalcev, bo prejemala pokojnino v višini 15.000 evrov.

Pokojnina je bila izračunana na podlagi plač, ki jih je prejemala kot poslanka zveznega parlamenta, zvezna ministrica in kanclerka, piše hrvaška tiskovna agencija Hina. Kot bivša kanclerka bo imela pravice, ki pripadajo funkcionarjem – če bo to želela, ji bo država plačala vodjo kabineta, pa pomočnika in, med drugim, voznika.

Danes 67-letna Angela Merkel kot nemška kanclerka službuje od leta 2005 in je ena najvplivnejših političark na svetu. Leta 2018 je zapustila položaj  predsednice vodilne stranke Krščansko demokratska unija (CDU). Kot je sporočila, po septembrskih volitvah najprej načrtuje odmor in razmislek o tem, kaj bo počela v prihodnje. Menda se kanclerka veseli obdobja, ko ji ne bo treba več nenehno razmišljati o odločitvah, ki jih mora sprejeti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!