Aretirali Hrvata iz Zagreba, ki naj bi ugrabil slovenskega državljana

Slovenija 11. Feb 202317:37 0 komentarjev
Zagreb
PROFIMEDIA

Zagrebčan, ki naj bi trdil, da ima nadnaravne moči, je osumljen ugrabitve slovenskega državljana. Po poročanju hrvaških medijev sta se spoznala prek spleta, osumljeni pa naj bi slovenskega državljana proti volji v stanovanju zadrževal več kot tri tedne.

V Zagrebu so v petek aretirali 37-letnega moškega, ki je osumljen ugrabitve slovenskega državljana. Proti njegovi volji naj bi ga več kot tri tedne zadrževal v svojem stanovanju, poročajo nekateri hrvaški mediji, med drugim Dnevnik.hr.

Osumljeni naj bi se na družbenih omrežjih predstavljal kot strokovnjak za katastrofe in oseba z nadnaravnimi močmi, tako je spoznal tudi svojo žrtev. Po navedbah Jutarnjega lista sta osumljeni in ugrabljeni komunicirala prek platforme Tinder, njuna spletna komunikacija naj bi trajala šest mesecev, osumljeni pa naj bi bil sicer po poklicu spletni oblikovalec. Po aretaciji je bil po navedbah tega hrvaškega časopisa že izpuščen na prostost, organi pregona pa so mu izrekli prepoved približevanja slovenskemu državljanu.

Policija sumi, da je Zagrebčan 22-letnega Slovenca prepričal, da se 9. januarja sestaneta na območju Zagreba, nato pa ga odpeljal v svoje stanovanje ter ga tam prisilno zadrževal do minulega torka. Pri tem naj bi uporabljal tudi verbalno nasilje in žrtvi odrekal hrano.

Kot še navaja Dnevnik.hr, je stanovanje, kjer naj bi osumljeni zadrževal slovenskega državljana, v zagrebški soseski Trešnjevka. Po navedbah Jutarnjega lista naj bi bila v času ugrabitve v stanovanju ves čas prisotna tudi mati osumljenega. Ta je v pogovoru za časopis zanikala, da so Slovenca v stanovanju zadrževali proti njegovi volji – med drugim je dejala, da je bil ključ ves čas v vratih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!