Po tragični nesreči zelo aroganten nastop srbske ministrice

Svet 28. Dec 202211:47 5 komentarjev
Posnetek zaslona/YT

Včerajšnji nastop srbske ministrice za okolje Irene Vujović na novinarski konferenci, kjer je pojasnjevala okoliščine tragične nesreče z amonijakom v Pirotu, je postal pravi spletni hit. Predvsem njeno arogantno odgovarjanje na vprašanja, na katera ni znala odgovoriti.

Nastop srbske ministrice za okolje Irene Vujović na novinarski konferenci, na kateri je pojasnjevala okoliščine nesreče v okolici Pirota, razburja srbsko javnost. V nesreči je iz cisterne izteklo okrog 20 ton amonijaka, zaradi česar sta dve osebi umrli, še 50 pa je bilo poškodovanih.

Predvsem posnetki njenih arogantnih odgovorov na novinarska vprašanja, na katera ni poznala odgovorov, so se hitro razširili po spletu.

Ker ni vedela odgovora, je uporabila aroganco

Trenja na novinarski konferenci so se začela, ko jo je novinar povprašal o nekaterih podrobnostih nesreče in odgovornosti zanjo. Ministrica je na to odgovorila, da se ji ne zdi potrebno, da bi morala biti sama seznanjena z vsemi podrobnostmi ekološke nesreče v Pirotu niti to, kdo je za nesrečo odgovoren.

Novinar je vztrajal in želel od ministrice izvedeti, koliko amonijaka je imelo dotično podjetje skladiščenega ter koliko ga je izteklo. Ministrica je odgovorila, da so te informacije domena inšpekcije ter vztrajala, da sama ni dolžna poznati podatka o količini skladiščenega amonijaka. “Bi morala jaz meriti v njihovem skladišču?” je vprašala novinarja.

Na opozorilo novinarja, da bi morala biti kot ministrica vendarle seznanjena z vsemi podatki o nesreči, je zaključila, da ne ve, kaj jo sprašuje. “Neresni ste. Vprašajte me nekaj kar se tiče ministrice za okolje, ne pa da sedaj izgubljamo čas s temi vprašanji,” je zabičala novinarju.

Tudi preostanek novinarske konference je minil z nekaj arogantnimi vložki ministrice, ki je med drugim novinarju očitala, da mu drugi preko telefona pišejo, kaj jo mora spraševati.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje