Avstralski brodolomec: s psičko na čolnu v Tihem oceanu preživel dva meseca

Svet 17. Jul 202308:00 1 komentar
Brodolom
9News/Posnetek zaslona

51-letni avstralski mornar Tim Shaddock je bil dva meseca izgubljen na čolnu v Tihem oceanu. Preživel je tako, da je jedel surove ribe in pil deževnico. Njegovo življenje ni ogroženo, počuti se dobro, preživela pa je tudi njegova psička Bella.

Tim Shaddock, 51-letnik iz Sydneyja, se je aprila skupaj s psičko Bello odpravil na pot iz Mehike proti Francoski Polineziji.

Na več kot 6.000 kilometrov dolgi poti je po nekaj tednih obtičal, ko je nevihta poškodovala elektroniko na njegovem plovilu. Pomorščak je skupaj z Bello tako ostal ujet na vodi v prostranem in neprijaznem Tihem oceanu.

Ta teden ga je opazil helikopter, nato pa ga je rešila vlečna ladja. Zdravnik na krovu plovila je za avstralsko televizijo 9News povedal, da so bili vitalni znaki moškega normalni.

Ko so njega in psičko končno rešili, je bil Shaddock precej vitkejši z dolgo brado. V videoposnetku, ki ga je pridobil 9News, je dejal, da je šel čez zelo težko preizkušnjo. “Potrebujem le počitek in dobro hrano, saj sem bil dolgo časa sam na morju. Sicer pa sem zelo dobrega zdravja,” je še dejal.

Tim Shaddock
Tim Shaddock pred izgubljenimi kilogrami. (Vir: 9News/Posnetek zaslona)

Ribiška oprema mu je pomagala preživeti, opeklinam pa se je izognil tako, da se je skril pod streho na čolnu.

Z ladjo, ki ga je rešila, so ga odpeljali nazaj v Mehiko, kjer bodo naredili nekaj dodatnih testov, Shaddock pa bo prejel tudi potrebno zdravljenje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje