Avstrija snuje inovativno strategijo cepljenja

Koronavirus 10. Jul 202110:04 0 komentarjev
Los Angeles
Mario Anzuoni/REUTERS

V Avstriji zaradi hitrega širjenja različice novega koronavirusa delta tamkajšnje ministrstvo za zdravje pripravlja načrte, kako bi državljane čim uspešneje prepričali, da se cepijo proti covidu-19. Med drugim je na mizi predlog, da naj bi k cepljenju vabili tudi na pokopališčih ter v muzejih, kjer bi cepljeni dobili brezplačno vstopnico.

V Avstriji prav tako razmišljajo, da bi uvedli drive-in cepljenja za voznike koles in motornih koles. Morebitne cepilne centre naj bi poleg tega uredili tudi v občinskih skupnostih, poletnih kinih, kopališčih ter hribih. Že dlje časa je na mizi tudi ideja, da bi po vzoru žrebanja razdeljevali pripravništva med cepljenimi mladimi. Prav tako naj bi načrtovali sodelovanje s platformami, ki privabljajo predvsem mlade. Pri tem naj bi se Avstrijci zgledovali po ZDA in aplikaciji za spoznavanje Tinder.

Posebej naj bi se avstrijska kampanja za cepljenje osredotočila tudi na mlade ženske z migracijskim ozadjem. Predvideno je načrtno oglaševanje v medijih, ki privabljajo določene skupine in so na voljo tudi v več jezikih, kot so srbski, romunski in turški jezik.

Na portalu za video vsebine Youtube naj bi tudi objavljali podnapisane pogovore s strokovnjaki in se na tak način zoperstavili lažnim novicam in dezinformacijam. Stavili naj bi tudi na osebne izpovedi znanih avstrijskih športnikov, kot sta nogometni zveznik Marko Arnautović in atletinja Ivona Dadic.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!