Babica v Šabcu prodajala strupene gobe: sedem ljudi so sprejeli v bolnišnico

Svet 05. Okt 202209:38 1 komentar
Gobe
Foto: PROFIMEDIA

V Šabcu so v zadnjih dneh obravnavali več primerov zastrupitev z gobami. Izkazalo se je, da so vsi primeri povezani z 72-letnico, ki je na tržnici prodajala strupene gobe.

V Šabcu v Srbiji v zadnjih dneh odmeva več zastrupitev z gobami. V bolnišnico so sprejeli sedem pacientov, dva sta v kritičnem stanju, poroča Nova.rs. Vsi primeri imajo skupno točko v 72-letni Mariji, ki je na tržnici prodajala gobe, domnevno jurčke in lisičke, vendar so bile gobe strupene. Prav vsi so gobe, s katerimi so se zastrupili, kupili pri njej.

Najprej so imeli blage simptome, bruhanje in drisko, nato pa se je stanje sedmim močno poslabšalo, zato so poiskali zdravniško pomoč. Prepeljali so jih v vojnomedicinsko akademijo, na toksikološki oddelek.

72-letni Marijo G. so v torek prijeli in odpeljali na zaslišanje. Kot pravijo domačini, je redno prihajala na tržnico in prodajala gobe. “Marija je posebna oseba, hodi z dvema palicama, vendar je to ne ovira, da ne bi odšla v gozd in nabirala gobe,” je dejal eden od domačinov. Ob tem naj bi nabirala tudi orehe in različno sadje.

Gobe je po besedah domačinov običajno prodajala ob petkih, pred kratkim pa so jo opazili, da je prišla iz gozda z dvema polnima vrečkama gob, ki jih je kasneje prodajala na tržnici.

“Zbrala je tudi nekaj pisanih, s črnimi pikami. Ne vem, ali sploh ve, katere so strupene in katere ne,” je dejal eden od domačinov.

Srbski mediji so 72-letnico poimenovali “babica zastrupljevalka”, ob prijetju pa so ji zasegli tri različne vrste gob, katere, še ugotavljajo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje