Bavarski bolnišnici zmanjkalo prostora, covidna bolnika poslala v Italijo

Koronavirus 22. Nov 202121:00 0 komentarjev
Nemška bolnišnica
PROFIMEDIA

V Nemčiji v zadnjih tednih veljajo zaostrene koronske razmere. Med najbolj prizadetimi zveznimi deželami je Bavarska, v kateri so morali v eni od bolnišnic dva covidna bolnika na zdravljenje prepeljati v Italijo.

V zadnjih dneh so v Nemčiji kar nekajkrat presegli najvišje število okužb. Včeraj so potrdili več kot 30 tisoč okužb, ob tem pa se zvišuje tudi sedemdnevna incidenca okužb na 100 tisoč prebivalcev, ki znaša 386,5 okužbe.

Ob vse slabši epidemiološki sliki je vedno večji pritisk tudi na bolnišnice. Še posebej slabo stanje je v zvezni deželi Bavarska, v bolnišnici v Freisingu je zmanjkalo prostora za covidne bolnike.

Stanje najhujše od začetka epidemije

Kot poročajo nemški mediji, je morala bavarska bolnišnica pretekli teden dva pacienta premestiti v italijansko bolnišnico na Južnem Tirolskem.

“Pacienta smo morali s helikopterjem prepeljati v Merano,” je dejal Thomas Marx, direktor bavarske bolnišnice v Fresingu. Drugega bolnika so v 350 kilometrov oddaljeno bolnišnico prepeljali z nujnim prevozom.

“Nismo imeli prostora, prav tako ni bilo prostora v okoliških bolnišnicah,” je razmere opisal Marx.

Bavarska je ena najbolj prizadetih zveznih dežel, ob tem se število okuženih s koronavirusom v celotni državi še naprej povečuje. “Trenutno je stanje najbolj resno, odkar se je začela epidemija,” je dejal Roland Enghausen, generalni direktor bavarskega bolnišničnega društva.

Nemčija zaostruje ukrepe

Enghausen je dodal, da so številne bolnišnice na robu zmogljivosti. Mnoge so morale za nedoločen čas odložiti operacije rakavih bolnikov, bolnike na intenzivni negi pa prestavljajo v bolnišnice v druge zvezne države.

Razmere v bolnišnicah se zelo poslabšujejo tudi v zveznih deželah Baden-Württemberg in Hessen.

Nemčija je zaradi vse slabšega koronskega stanja v določenih zveznih državah uvedla strožje ukrepe. V zvezni deželi Saška so uvedli pogoj PC (preboleli ali cepljeni) v nekaterih trgovinah. Necepljenim so prepovedali dostop do določenih območij, kot so telovadnice, kinematografi, ob tem pa ne smejo v notranje prostore restavracij. Bavarska je ob tem odpovedala vse večje dogodke, tudi božične sejme.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!