Begunci, ki potujejo v Francijo, so se okrepčali v ljubljanskem Rdečem križu

Svet 18. Mar 202213:50 > 15:14 0 komentarjev
Rdeči križ
Rdeči Križ/Facebook

Izmučena skupina beguncev iz Ukrajine, ki je iz Bukarešte na poti v Montpellier v Franciji, se je okrepčala v Humanitarnem centru ljubljanskega Rdečega križa. Ena od deklic, ki potuje v avtobusu, je zaradi utrujenosti celo na kratko izgubila zavest.

Rdeči križ Slovenije je na pomoč priskočil skupini ukrajinskih beguncev, ki so iz romunske prestolnice z avtobusom krenili na pot proti mestu Montpellier na jugu Francije. Na avtobusu je 66 ljudi, poleg odraslih pa je med potujočimi tudi več mladoletnikov: pet dojenčkov, mlajših od dveh let, sedem otrok, starih do deset let, in sedem najstnikov, je Rdeči križ Slovenije zapisal na Facebooku.

Begunci so bili izmučeni, ena punčka pa je zaradi utrujenosti celo za kratek čas izgubila zavest. Zaradi tega so se ustavili v Humanitarnem centru Rdeči križ Ljubljana. Tamkajšnji zaposleni in prostovoljci so begunce toplo sprejeli, njihov postanek pa je po opisu Rdečega križa potekal tako: “V dvajsetih minutah smo na hitro aktivirali prostovoljce in pripravili, kar so si želeli: sladkarije, kavo, čaj, pogreli golaž in juho ter jim pripravili hrano, da si naredijo zalogo za dolgo pot, ki je pred njimi. Otrokom smo razdelili igrače, mamicam obleke, kreme in higienske pripomočke.” Kot so dodali, so prav tako oskrbeli en poškodovan prst ter nahranili kužka in mačko.

Več kot 2.000 kilometrov dolga pot med Bukarešto in Montpellierem sicer traja več kot 24 ur.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!