Beograjski župan po neurju: Na Boga ne moremo vplivati

Svet 06. Jul 202214:03 > 14:19
Delite:
beograd
Foto: PROFIMEDIA

Beograjski župan Aleksandar Šapić je o torkovem neurju v srbski prestolnici danes dejal, da takšna količina dežja v tako kratkem času na Srbijo ni padla niti med poplavami leta 2014. Glede odzivnosti mestnih služb je za srbsko televizijo Nova dejal, da je "sedaj najmanj pomembno, kdo je kriv" in da "na Boga ne moremo vplivati".

Kot poroča srbska tiskovna agencija Tanjug, je beograjski župan Aleksandar Šapić prebivalce še pozval, naj bodo v primeru slabšega vremena obzirnejši in naj počakajo, da neurje mine.

Župan je tudi napovedal, da se ponovno poslabšanje vremena lahko pričakuje v petek in da mestne službe delajo vse, da bi bile ob naslednjih podobnih razmerah bolje pripravljene. “Če smo pošteni, je veliko vprašanje, ali smo lahko bolje pripravljeni. Naj se ne pričakuje, da bomo lovili dež, medtem ko pada,” je izjavil na novinarski konferenci.

Po Šapićevih besedah je bilo zaradi neurja evakuiranih deset ljudi, nekateri med njimi naj bi bili tudi lažje poškodovani. “Povprečje padavin v juliju je bilo do sedaj 30 litrov na kvadratni meter, včeraj pa jih je v nekaj urah padlo povprečno 50 litrov. Če bi neurje trajalo vso noč, bi se ponovile poplave iz leta 2014,” je ocenil Šapić in dodal, da so po včerajšnji ujmi odkrili “nove nevralgične točke” v mestu, za katere se prej ni vedelo, da obstajajo. Te bodo v prihodnje opremili z opozorilnimi znaki.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar