Beograjsko sodišče očetu 13-letnega strelca podaljšalo pripor

Svet 02. Jun 202315:07 1 komentar
Žalovanje v Beogradu
REUTERS/Antonio Bronic

Beograjsko sodišče je očetu 13-letnika, ki je maja na beograjski šoli s pištolo ubil devet učencev in varnostnika, podaljšalo pripor. Sodišče očetu mladoletnega strelca očita hujše kršitve splošne varnosti in neustrezno hrambo orožja. Zaradi suma zanemarjanja in zlorabe pa policija preiskuje tudi mamo 13-letnika.

Sodišče v Beogradu je za 30 dni podaljšalo pripor očetu 13-letnika, ki je maja na beograjski osnovni šoli z njegovo pištolo ubil devet učencev in varnostnika. Očetu grozi do 12 let zapora. Srbska policija zaradi suma zlorabe in zanemarjanja mladoletne osebe preiskuje tudi mater napadalca.

Očetu so podaljšali pripor, ker bi na prostosti lahko ponovil kaznivo dejanje in ker je za kaznivo dejanje, za katero ga bremenijo, predpisana zaporna kazen, daljša od desetih let, so sporočili z višjega sodišča v Beogradu.

Dodali so še, da sta način izvedbe in resnost posledic dejanja vznemirila javnost, kar bi lahko ogrozilo nemoteno in pošteno vodenje kazenskega postopka.

Oče 13-letnika je sicer v priporu od 5. maja. Očitajo mu hujše kršitve splošne varnosti, za kar je zagrožena zaporna kazen do 12 let. Sumijo ga, da je sina učil streljanja s strelnim orožjem, pa tudi, da ni ustrezno hranil orožja, s katerim je sin izvedel strelski napad.

Srbska policija je po nalogu državnega tožilstva medtem uvedla preiskavo proti materi 13-letnega napadalca zaradi suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanja in zlorabe. 13-letnik je po napadu v psihiatrični ustanovi. Zaradi mladosti ni kazensko odgovoren, njegovemu očetu pa so takoj po napadu odredili 30-dnevni pripor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje