Biden o padcu letala v Rusiji: Ne vem, kaj se je zgodilo, a me ne preseneča

Svet 23. Avg 202322:08 > 22:18 0 komentarjev
Joe Biden
Foto: PROFIMEDIA

Po strmoglavljenju letala, na katerem je bil tudi vodja zasebne najemniške vojske Jevgenij Prigožin, se je oglasil ameriški predsednik Joe Biden. V prvem odzivu nakazal, da bi bilo lahko strmoglavljenje letala severno od Moskve delo ruskega predsednika Vladimirja Putina, navaja CNN.

V Rusiji je strmoglavilo zasebno letalo, na katerem je bil tudi vodja zasebnega vojaškega podjetja (Skupina Wagner) Jevgenij Prigožin. Sprva sicer ni bilo potrjeno, da je dejansko bil na letalu, temveč le to, da je bil na seznamu potnikov.

Predsednik ZDA Joe Biden Joe Biden je v odzivu na padec letala nakazal, da bi lahko bilo strmoglavljenje delo ruskega predsednika Vladimirja Putina. “Ne vem zagotovo, kaj se je zgodilo, a me ne preseneča,” je dejal po navedbah CNN. Biden se je sicer že prejšnji mesec pošalil, da bi bil, če bi bil v Prigožinovi koži, zelo pozoren, kaj jé. Po njegovih besedah se namreč v Rusiji ne zgodi kaj dosti brez vednosti Putina.

Svetovalec ukrajinskega predsednika Mihajlo Podoljak je dogodek komentiral na družbenem omrežju X. Med drugim je zapisal, da je očitno, da Putin nikomur ne odpušča.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!