Bivšega finskega ministra v Helsinkih ujeli med grafitiranjem

Svet 27. Jun 202317:42 0 komentarjev
nekdanji finski minister Paavo Arhinmäki
PROFIMEDIA

Podžupana finske prestolnice in nekdanjega ministra za kulturo so v Helsinkih ujeli med risanjem grafitov. Politik se je za svoje dejanje že opravičil na enem od družbenih omrežij. Mesto je sicer za odstranitev grafitov porabila 3.500 evrov.

Nekdanji finski minister za kulturo in sedanji helsinški podžupan Paavo Arhinmäki se je znašel v neprijetnem položaju, saj so ga konec tedna ujeli pri risanju grafitov.

46-letnega Arhinmäkija in njegovega prijatelja so policisti ujeli v petek zvečer, ko so na Finskem tradicionalno praznovali prihod poletja, dvojica pa je takrat na steno železniškega predora v mestu Vantaa na jugu Finske naslikala grafite, h katerim sta dopisala še napis “svetovna prevlada in odlična kariera”.

Regionalni vodja vzdrževanja Eero Liehu iz finske agencije za prometno infrastrukturo je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal, da je čiščenje grafitov trajalo več kot tri ure in je stalo 3.500 evrov.

Arhinmäki, ki je tudi v finski prestolnici odgovoren za kulturo in prosti čas, se je dan po dogodku opravičil na enem od družbenih omrežij. Ob tem je pojasnil, da se nad grafiti navdušuje že od svojega otroštva v Pasili, soseski finske prestolnice Helsinki. Ta je bila nekoč znana po betonski arhitekturi, zdaj pa je živahno pisarniško in prometno središče.

Arhinmäki je nekdanji poslanec in vodja stranke Levo zavezništvo. Med letoma 2011 in 2014 je bil finski minister za kulturo in šport.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!