Na evropske volitve v imenu francoske skrajne desnice bivši vodja Frontexa

Svet 18. Feb 202410:19 0 komentarjev
Fabrice Leggeri
Fabrice Leggeri (Foto: PROFIMEDIA)

V imenu francoske skrajne desnice se bo na evropske volitve podal nekdanji izvršni direktor Evropske agencije za zunanjo in obalno stražo Fabrice Leggeri.

Na junijskih evropskih volitvah se bo za položaj evropskega poslanca potegoval nekdanji izvršni direktor Evropske agencije za zunanjo in obalno stražo (Frontex) Fabrice Leggeri. Kandidiral bo na listi francoske skrajno desne stranke Nacionalni zbor (RN) Marine Le Pen.

Leggerija so s položaja na čelu Frontexa aprila 2022 odnesle obtožbe, da je agencija pod njegovim vodstvom sodelovala pri nezakonitem zavračanju ubežnikov na morju, soočal pa se je tudi z očitki o nepravilnostih pri porabi denarja ter o slabem ravnanju s podrejenimi.

55-letni Francoz, ki je evropsko agencijo za zunanjo in obalno stražo vodil od leta 2015, se je sedaj pridružil francoski skrajno desni stranki RN in se bo kot tretji na njeni listi kandidatov potegoval za mesto v Evropskem parlamentu na prihajajočih junijskih volitvah.

“RN ima konkreten načrt in zmogljivosti za njegovo izvedbo. Odločeni smo, da se bomo borili proti poplavi migrantov, ki za Evropsko komisijo in evrokrate ni problem, temveč projekt. To lahko potrdim,” je v soboto zapisal v seriji objav na omrežju X, s katerimi je napovedal kandidaturo.

“Evropska komisija spodbuja pritok migrantov in ne upošteva suverenosti držav. Sprejeti moramo konkretne ukrepe za odpravo trgovine z ljudmi in zaščito naših meja. RN predlaga tudi referendum o spremembi ustave, da bi ponovno prevzeli nadzor nad migracijskimi tokovi,” je še zapisal Leggeri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!