Velik napad na zapor v Mehiki: “Bili so bolje oboroženi od policije”

Svet 02. Jan 202313:46 0 komentarjev
po napadu na zapor v mehiki
Christian Torres / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM/Profimedia

Iz zapora na severu Mehike je pobegnilo več kot dvajset zapornikov, potem ko so zamaskirani neznanci v oklepnih vozilih začeli streljati na varnostno osebje. V streljanju je umrlo vsaj 14 ljudi.

Napad se je zgodil v nedeljo zgodaj zjutraj v obmejnem mestu Juarez na severu Mehike. Neznanci so se pred zapor pripeljali v oklepnih vozilih in začeli streljati na varnostno osebje. Po navedbah oblasti je umrlo deset paznikov in štirje zaporniki, trinajst pa je bilo ranjenih. 24 zapornikov je med streljanjem pobegnilo na prostost.

Ena od prič je za BBC povedala, da so bili napadalci opremljeni bolje od policije in da so streljali na vsa mimoidoča vozila.

Po objavi novice o napadu so se pred zaporom začeli zbirati sorodniki, ki so v solzah čakali na novice o svojih bližnjih.

Po napadu na zapor v Mehiki
Profimedia

Po navedbah BBC sta bili vpoklicani vojska in nacionalna garda. Državno tožilstvo je napovedalo kriminalistično preiskavo.

Juarez je sicer epicenter nasilja med narkokarteli in eno od najbolj nevarnih mest v Mehiki. V spopadih med karteloma Sinaloa in Juarez je bilo v zadnjem desetletju ubitih na tisoče ljudi.

Omenjeni zapor je sicer že pred tem pretresalo nasilje. Avgusta lani je bilo tja napotenih na stotine vojakov, potem ko so se znotraj zapora spopadli pripadniki omenjenih kartelov. Enajst ljudi je v spopadih umrlo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!